Tero Myllymäelle kaksi pronssia Piteån hiihtosuunnistuksen MM-kisoista

25.3.2019

Vetelin Urheilijoiden Tero Myllymäki nappasi kaksi pronssia sarjassa M40 Piteåssa Ruotsissa järjestetyissä hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa. Piteåssa järjestettiin samalla kertaa nuorten EM-kisat, aikuisten MM-kisat ja veteraanisarjojen (35-90 v.) MM-kisat. Veteraanisarjoissa torstaina 21.3 kisattiin pitkä matka. Perjantaina 22.3 ja sunnuntaina 24.3 hiihtosuunnistettiin keskimatkat, joiden yhteistulos ratkaisi mitalien kohtalon keskimatkan osalta.

Sekä pitkän matkan että keskimatkan voitti ruotsalainen Tomas Löfgren. M40-sarjan mestaruudet tulivat vuoden 2004 yleisen sarjan keskimatkan maailmanmestarille ja pitkän matkan hopeamitalistille selvällä erolla. Toiseksi molemmissa kisamuodoissa tuli Norjassa asuva sveitsiläinen Christian Hohl. Entinen Sveitsin maajoukkuehiihtosuunnistaja on ottanut mm. pronssia yleisen sarjan MM-viestissä vuonna 2007. Hohl myös voitti viime vuonna M35-sarjan mestaruudet Yhdysvalloissa käydyissä MM-kisoissa. Teron jälkeen molemmissa kisamuodoissa niukasti neljänneksi jäi norjalainen Anders Hauge. Norjan entiseltä maajoukkuehiihtosuunnistajalta ja vuoden 2004 MM-viestin hopeamitalistilta jäivät tällä kertaa mitalisijat saavuttamatta.

Teron osalta kaksi ensimmäistä kisamatkaa alkoivat pienellä hapuilulla, mutta loppuosa radoista tuli vahvasti. Viimeisen päivän keskimatkalta tuli kisareissun paras onnistuminen, kun toinen sija nosti suorituksen keskimatkan yhteistuloksissa pronssin arvoiseksi.